home4 home5 file-empty map-marker cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2

Husen

Koncept

Husen är en modern tolkning av traditionella magasinsbyggnader. Därav namnet -Magasinet.

Förebilderna är karaktärsfulla hus med rejäla mått på allt från portar och fönster till de skyddande taken. Insidan på magasinen består ofta av stora rum för förvaring med fri rymd ända upp till taknocken. Det är kännetecken som vi tagit fasta på och gjort om till moderna bostäder.

Det ger en kombination av magasinens stora tag med den moderna bostadens komfort och funktion. Liksom i förebilderna har husen stora öppna rum upp till taknock. Och rejäla ljusintag i både tak och fasad. Husen är byggda helt i trä med tak av plåt.

 

Utsida

Fasaderna utförs i värmebehandlat trä och med fönster och dörrar av täckmålat trä. Värmebehandlingen gör materialet extra beständigt. Ytan målas inte utan får med tiden silvergrå patina av vind, vatten och sol. Hela huset kläs i det yttre skiktet av en spaljé som även täcker vissa fönster för insynsskydd. Husens fasader skiftar karaktär med dagsljuset. På kvällen lyser insidans ljus genom spaljén. Det ger husen en lätt karaktär. Genom spaljéerna anar man den stora inre rymden fylld av ljus. Taken är täckta med plåt. Stora takfönster släpper in himmelsljuset till de övre rummen. Alla entréer har en stensatt yta mellan gata och hus där det finns plats för cyklar och några utemöbler. På andra sidan huset ligger de privata trädgårdarna

Trädgården

Är en bostadstyp i ett plan med en insynsskyddad trädgård i direkt anslutning till vardagsrummet. Trädgården står i öppen kontakt med insidan genom stora fönsterpartier. Bostaden upplevs därför betydligt större än sina dryga 100 kvm. Bostaden består av tre delar.

1. Rummen mot entrésidan som delas in på olika sätt efter behov. Här ligger matplatsen bra direkt innanför entrén.

2. Kärnan som innehåller kök, badrum och förvaring.

3. Det stora samvarorummet ligger med långsidans fönsterpartier mot trädgården. Samvarorummet kan liksom rummet mot entrén delas på flera olika sätt. Bostaden kan varieras från 2-5 rum och kök efter behov. Antalet rum kan med enkla medel ändras över tid.

 

Ateljén

Är en bostadstyp som präglas av stor rymd och mycket himmelsljus. Man når bostaden via en entréhall i gatuplanet. Därifrån rör man sig via en rak trappa upp till det stora allrummet som är öppet ända upp till taknocken. Här har köket stora ateljéfönster. I andra änden ligger en terrass infälld i takfallet. Den får lä och insynsskydd och samtidigt bra utsikt ner till sjön. Två sovrum och badrum ligger i direkt kontakt med det stora allrummet/ateljén. Över sovrummen finns en oinredd vind.

Etaget

Är en bostadtyp i två plan plus loft som är placerad på husens gavlar. I entréplanet ligger rummen för samvaro i kontakt med en rymlig trädgård. Intill entrén når man köket som har fönster mot både entrésidan och trädgården. Fönstren sitter över över arbetsytorna och ger rikligt dagsljus för den som arbetar i köket. Matplats och samvarodel bildar ett stort öppet allrum. Det har breda skjutpartier som kan öppnas ut mot trädgården. En trappa leder upp till en övre möblerbar hall. Därifrån når man tre sovrum, bad och förvaring. Högst upp under taknocken finns en oinredd vind.

 

 

Kontakt & Intresseanmälan

Wivica Frisell

+46707105252
wivica.frisell.@smh.se